Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedenica proslavilo je stotu obljetnicu djelovanja. Svečanoj sjednici DVD-a Bedenica nazočio je župan Stjepan Kožić.

„Vatrogasci su uvijek tu da pomognu onima kojima pomoć najviše treba. Kao župan, posebno sam ponosan što je vatrogastvo Zagrebačke županije jedno od najorganiziranijih u RH“ – rekao je Kožić, te nadodao kako su upravo mladi garancija će vatrogastvo Zagrebačke županije i dalje biti „na čelu u Republici Hrvatskoj”.

„Gajimo ono što su nam preci ostavili. Ljubav prema vatrogastvu nastojat ćemo prenijeti i budućim generacijama“ – rekao je Ivan Mamuća, predsjednik DVD-a Bedenica, te je istaknuo kako je najveća želja društva nabava kombi vozila za prijevoz najmlađih vatrogasaca na vježbe i natjecanja.

Zaslužnim vatrogascima za svečanosti su uručena priznanja. Priznanje je uručeno i županu osobno, te Zagrebačkoj županiji.

Inače, DVD Bedenica okuplja 90 vatrogasaca – operativnih, podupirajućih i djece. Društvo je, kao i u drugim sredinama, nositelj društvenih aktivnosti u mjestu, a posebno se ponosi mladima, koji su garancija njegove opstojnosti.