U Goričici, sjedištu Županijskih cesta Zagrebačke županije danas je svečano otvoren novi objekt za sol i opremu zimske službe vrijedna 2,5 milijuna kuna.

Objekt, koji u jednom trenutku može deponirati i do 5 tisuća tona soli, Županijske ceste financirale su same od svoje dobiti. Prema riječima direktora Županijskih cesta Zagrebačke županije Franje Lazarina do sada su se koristili skladištem na zagrebačkom Podbrežju. „Zbog svih iskustava koja smo stekli kroz godine, vidjeli smo da ‘zlatne rezerve’ znaju spasiti sezonu“, istaknuo je Lazarin te dodao kako ovakvih objekata u okruženju baš i nema.

Otvorenju je nazočio i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. „Uvijek kad otvaramo neki objekt kažem da sam radostan bez obzira koliko je velika investicija jer je to kotačić u onom ukupnom razvoju Zagrebačke županije, a ovaj će objekt svakako doprinijeti kvalitetnijem radu Županijskih cesta.“

Inače, osnovna djelatnost Društva obavljanje je ljetnog i zimskog održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i dijelom Sisačko-moslavačke županije. Trenutno imaju zaposleno oko 260 ljudi, a održavaju oko 2650 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta.