Visoka ulaganja od čak 40 posto ukupnog proračuna koja godinama kontinuirano ulažemo u kapitalnu izgradnju u školstvu, postavila su nas na prvo mjesto u Republici Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje te gradnji škola i sportskih dvorana. Zahvaljujući tim visokim izdavanjima u posljednjih je 15 godina izgrađeno i dograđeno 50-ak objekata u školstvu.

Gledajući samo period od 2013. do 2016. godine sufinancirali smo ili u potpunosti financirali gradnju ili dogradnju škola u Rakitju, Kloštru Ivaniću, Samoboru, Zaprešiću i Klinča Selima te gradnju sportskih dvorana u Brdovcu, Nespešu, Luki, Velikoj Gorici, Mariji Gorici, Rakitju i Samoboru. Brojčano bi to značilo da je u ove objekte ukupno uloženo 167 milijuna kuna, od čega je Zagrebačka županija iz vlastitog proračuna izdvojila više od 70 milijuna.

Listi modernih školskih objekata na našem području, izgrađenih po najvišem standardu, ove godine dodajemo još njih pet. U travnju 2017. godine otvorit ćemo dograđenu školu u Bedenici čije je radove vrijedne 17 milijuna kuna u potpunosti financirala Županija. U tijeku je dogradnja i rekonstrukcija škole u Bistri, investicija vrijedna više od 21 milijun kuna. Ove jeseni počinje gradnja 40 milijuna kuna vrijedne nove škole u Jastrebarskom. Započela je i gradnja sportske dvorane u Posavskim Bregima vrijedne 13 milijuna kuna, a nakon što se riješi potrebna dokumentacija kreće i gradnja sportske dvorane uz OŠ Klinča Sela.

Omogućiti svakom učeniku najbolje moguće uvjete obrazovanja prioritet je Zagrebačke županije i naš zajednički cilj koji smo visoko postavili još davnih dana i od kojeg nismo odustali niti u najtežim ekonomskim vremenima. Dapače, na ulaganje u školstvo uvijek smo gledali kao na ulaganje u bolju budućnost za sve nas. Stoga sve što činimo po pitanju obrazovanja činimo jer smo itekako svjesni koliko su nam važni mladi i njihovo kvalitetno obrazovanje, jer smo svjesni da se samo na taj način možemo dalje razvijati kao društvo u cjelini.

I upravo zato je Zagrebačka županija – primjer svima!