Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ u Vrbovcu Županija je donirala posude za pripremu i dostavu gotovog obroka. Donaciju su voditeljici Kuće Snježani Božić uručili župan Stjepan Kožić i zamjenik župana Damir Tomljenović.

Naime, s početkom ove godine Caritasova kuća u Vrbovcu proširila je svoju djelatnost na pripremu i dostavu gotovog obroka, ručka starijim te invalidnim osobama. Zasada su u program „Pomoć u kući“ uključena 44 korisnika, od čega njih 29 na teret Ministarstva socijalne politike i mladih, a ostali dostavu obroka plaćaju sami.

„Krenuli smo s velikom voljom, no još uvijek smo u razvoju ove usluge. Donacija Županije za nas je velika stvar. Potrebe su velike, imamo vjeru da će se dostava obroka širiti. Zasad ih dostavljamo na prostoru Vrbovca i općine Brckovljani. Također, razvijamo ideju o širenju pomoći starijim i nemoćnim osobama osiguravanjem gerentodomaćica, odnosno njegovateljica“, rekla je Snježana Božić. Cijena obroka, juhe, glavnoga jela s prilogom i salatom, kruhom, te voćem ili desertom, stoji 15 kuna, a dostave 9,08 kuna.

„Želimo biti na pomoć onima kojima to treba. I u ovom smo slučaju imali sluha, pripomogli smo s onime što je Kući bilo najpotrebnije – posudama za raznošenje jela. Drago mi je što je ovo prvi dom koji širi svoju djelatnost van svoga sjedišta. To je dobro za starije i nemoćne osobe koje su ostale same“, izjavio je župan Stjepan Kožić.

Caritasova kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ u Vrbovcu, otvorena prije 16 godina, pripada Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Trenutno skrbi o 135 osoba.