Visoka škola za poslovanje i upravljanje „Baltazar Adam Krčelić” iz Zaprešića organizira do 11. travnja, međunarodnu radionicu „Visoka učilišta i obrazovanje za poduzetništvo za 21. stoljeća”.

Otvorenju radionice, na kojoj sudjeluju domaći i međunarodni stručnjaci iz područja poduzetničkog obrazovanja, poduzetnici i hrvatski izvoznici, te predavači i dekani poslovnih škola iz 12 europskih zemalja, prisustvovao je, uz ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Za razvoj poduzetništva obrazovanje je izuzetno bitno. Siguran sam da će ova radionica pripomoći u razmjeni iskustava stručnjaka, a kasnije biti korisna i za obrazovanje studenata. Županija ulaže u obrazovanje mladih kako bi dobili šansu iskoristiti svoje znanje na ‘tržištu’ Europske unije“ – rekao je župan.

Radionica se, uz potporu Central European Initiative programa, provodi u suradnji s belgijskim Knowledge Economy Networkom i Europskom komisijom, a osnovni je cilj doprinijeti razvoju kvalitetnih studijskih programa za potrebe poduzetništva.

U budućnosti se očekuje sve veći broj mladih ljudi koji će ući u tržište rada putem samozapošljavanja, odnosno pokretanjem vlastitoga posla, stoga je od iznimne važnosti – rečeno je za otvorenja radionice – sustavno promovirati poduzetništvo, među ostalim kroz obrazovanje i edukaciju na svim razinama.

U okviru radionice predstavnici Europske komisije prezentirati će, po prvi puta u Hrvatskoj, HEInnovate – ‘instrument’ razvijen u suradnji s OECD-ovim stručnjacima kojim se može mjeriti razina poduzetnosti i učinkovitosti u svim segmentima djelovanja (organizaciji, upravljanju, učenju i poučavanju, suradnji s poslovnom zajednicom…).