Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 4,95 milijuna kuna za dodjelu nepovratnih potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu.

Ove godine u natječaj je uključena mjera potpore za legalizaciju zgrada na poljoprivrednim gospodarstvima. Natječaj je otvoren do 15. studenoga, a najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100 tisuća kuna.

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u modernizaciju poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje; premiju osiguranja; edukaciju i stručno osposobljavanje; označavanje i certificiranje proizvoda; legalizaciju zgrada na poljoprivrednom gospodarstvu; unapređenje i očuvanje genskog potencijala; ulaganja u sektoru ruralnog razvoja; kompenzaciju otežanih uvjeta gospodarenja te za ulaganja u sektoru šumarstva.

Korisnici županijskih potpora mogu biti poljoprivredna gospodarstva s područja Zagrebačke županije koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u županiji te šumoposjednici upisani u Upisnik šumoposjednika s prebivalištem na području županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj. Sve informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72, na broj telefona 01/6009-496, 01/6009-427, 01/6009-420 i 01/6009-426 te na internetskim stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

Izvor: hrt.hr