Predsjednik Ivo Josipović otvorio je u poduzetničkoj zoni u Pisarovini novi proizvodno-poslovni objekt tvrtke PIP d.o.o.

Inače, PIP d.o.o. vodeći je proizvođač proizvoda od meda u regiji. U objekt, koji se počeo graditi krajem listopada 2011., uloženo je 30 milijuna kuna . Kapacitet pogona, u jednoj smjeni, je 2000 tona proizvoda godišnje – meda, mednog sladila, meda sa sokom limuna ili sokom brusnice, meda s lješnjacima, meda s jabučnim octom, pastila matične mliječi, pastila i kapi propolisa, mednog sirup i slično.

Novi pogon omogućio je PIP-u novi razvojni ciklus i veću konkurentnost na globalnom tržištu. „Ovo je obiteljska investicija, nismo kupili tvrtku u privatizaciji, baštinimo obiteljsku tradiciju proizvodnje meda započetu još 1930. Imali smo na umu da ne uspjevaju veliki i snažni poduzetnici, već oni koji se znaju prilagoditi. Poduzetništvo je za nas način života. Ne tražimo financijsku pomoć države, ali država nam, svojim potezima, treba olakšati konkurentnost na tržištu“, rekao je Ivan Bračić, utemeljitelj PIP-a, istaknuvši iznimnu podršku lokalne samouprave prilikom gradnje pogona i administrativnim poslovima koji su tome prethodili.

Predsjednik Josipović rekao je kako ovakve investicije govore „da se može, da ima ljudi koji znaju, da se isplati raditi i ulagati u novu proizvodnju“. Predsjednik je naglasio kako je „došlo vrijeme da počnemo slaviti uspjehe, da proslava uspjeha potiče i one koji su neodlučni, koji se boje rizika. Hrvatska mora ojačati poduzetnički duh i poduzetništvo koje cijeni svoje ulaganje i svojim zaposlenicima daje ono što im pripada“, zaključio je predsjednik.

U ime Zagrebačke županije svečanosti otvorenja  prisustvovao je župan Stjepan Kožić, izrazivši zadovoljstvo što se na prostoru županije otvara još jedan proizvodni pogon. „Za Hrvatsku je bitno sačuvati, ali još više i otvarati nova radna mjesta,“ rekao je župan, spomenuvši i skori početak gradnje IKEA-inog centra u Rugvici, investicije vrijedne više od 100 milijuna eura.

Tomo Kovačić, načelnik Pisarovine, ponovio je kako je u tamošnjoj poduzetničkoj zoni zemljište kupilo četrdesetak poduzetnika. Dosad su otvorena tri proizvodna pogona, četvrti se gradi, a za još desetak njih priprema se potrebna dokumentacija.