Sufinanciranjem Županije sagrađen je još jedan školski objekt kojeg s početkom nove školske godine, koristi oko 900 učenika OŠ Samobor.

Na mjestu stare sagrađena je nova školska sportska dvorana vrijedna 9,2 milijuna kuna koju su danas obišli župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

„Nakon ove, uskoro otvaramo i sportsku dvoranu u Mariji Gorici. Tradicija je da početkom školske godine otvaramo nove objekte“, rekao je župan, dodavši da će do kraja godine biti sagrađena i nova škola u Bedenici, te da uskoro počinje gradnja sportske dvorane u Posavskim Bregima i dogradnja škole u Bistri.

„To su rezultati onoga što Zagrebačka županija radi zadnjih 15 godina. Gotovo 40 posto našega proračuna ide kroz Odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu. Potreba u školstvu ima i dalje, a na sreću ima i đaka. Samo u Jastrebarskom školu polazi njih gotovo 1500, stoga pripremamo projektnu dokumentaciju za novu školu u ovome gradu. Nadam se da ćemo zajedno s Gradom Jastrebarsko i resornim ministarstvima čim prije osigurati sredstva za gradnju“, rekao je župan.

„Zahvala našim gospodarstvenicima što se gradski proračun svake godine puni sve bolje, pa si možemo priuštiti ovakve objekte. I naravno, zahvala Županiji na sufinanciranju. Siguran sam da će naša suradnja u godinama koje dolaze biti još i bolja“, rekao je gradonačelnik Beljak. Inače, gradnju sportske dvorane uz OŠ Samobor financirala je Županija sa 25 posto, a Grad Samobor sa 75 posto potrebnih sredstava.

„Nova sportska dvorana, duplo veća od prethodne, oduševila je i djecu i roditelje, a i nas nastavnike. Dobili smo krasan prostor ne samo za održavanje nastave tjelesnog odgoja, nego i druge aktivnosti koje će biti na korist djeci“, rekao je Goran Ivan Matoš, ravnatelj škole.