U prigodi Svjetskog dana učitelja, Županija je tradicionalno, zahvalila učiteljima koji su ove godine otišli u mirovinu. Svečanost je održana u Vrbovcu, a ovakav susret Županija organizira od 2004. godine.

Zahvalivši im na onome što su tijekom radnoga vijeka činili za odgoj i obrazovanje djece, umirovljenim učiteljima poklonjen je ručni sat. Primili su ga od župana Stjepana Kožića.

„Učiteljski poziv je odgovoran, bitan i častan, ali, u zadnje vrijeme, ne i poštovan na način na koji bi to morao biti. Županija na sve načine, u okviru svojih ovlasti, pokušava odraditi za učitelje ono što može. Postoji izreka da svaki učenik ne mora biti odličan đak, ali može postati odličan čovjek. Tako se i učitelji ne mjere prema broju odličnih đaka, nego prema broju odličnih ljudi koje su odgojili tijekom svog radnog vijeka“, poručio je župan, dodavši da se Županija kroz gradnju, rekonstrukciju i dogradnju škola i sportskih dvorana trudi maksimalno poboljšati uvjete odgoja i obrazovanja. „Kvalitetu odgoja i obrazovanja u manjim sredinama želimo dovesti do razine koju imaju veći gradovi. I dalje ćemo raditi na tome“, poručio je župan.

Županija je ove godine prigodno nagradila 50 učitelja. Za ono što su činili tijekom radnog vijeka čestitke su primili i od gradonačelnika Vrbovca Vladimira Bregovića. U ime učitelja zahvalila je Vlasta Došlinec, umirovljena nastavnica razredne nastave u II OŠ Vrbovec. „Ponosna sam na svoje zanimanje! U našem pozivu nisi samo učitelj, već pola dana i majka djece“, rekla je.

U prigodnome glazbenom programu sudjelovali su učenici II OŠ Vrbovec.