U Rakitju je otvorena novosagrađena, niskoenergetska školska-sportska dvorana. U gradnju i opremanje ovoga objekta Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija zajedno su uložili 26 milijuna kuna.

Svečanosti otvorenja, uz ostale, prisustvovali su potpredsjednik Sabora RH Željko Reiner, župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin…

– Ponosni smo, jer ovo je jedan od najmodernijih školskih-sportskih objekata. Ne samo u županiji. Siguran sam da će djeca ovu dvoranu osjetiti kao svoj drugi dom, da će nastava tjelesne i zdravstvene kulture sada biti na daleko višem nivou, da će se djeca s natjecanja vraćati s kolajnama – rekao je župan Kožić, dodavši da Županija u obrazovanje godinama ulaže značajna sredstva. – Rezultati se ne vide sutra, ali dugoročno da – poručio je.

Dvorana u Rakitju grije se i hladi dvjema dizalicama topline, a za dobavu tople vode ima ugrađene solarne panele. – Ovo je niskoenergetski objekat B klase s potrošnjom 49,9 kWh po četvornom metru. Ugradnjom dizalica topline osjetno ćemo štedjeti na potrošnji energije, a što je inače najveća stavka održavanja – rekao je  gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Uz učenike Područne osmogodišnje škole Rakitje, dvoranu će koristiti i sportske te kulturno-umjetničke udruge s prostora Svete Nedelje. – Dvorana je nešto predivno što nam se moglo dogoditi na početku školske godine – komentirala je Ankica Magdalenić, ravnateljica škole.

Prisutne je pozdravio i potpredsjednik Sabora Željko Reiner. – Grad i Županija su pokazali da se i s relativnom malim sredstvima, kojima raspolažu lokalni proračuni, mogu postići zavidni rezultati. Raduje što se ta sredstva usmjeravaju ka mladima. Svaka investicija u mlade, njihovo znanje i kvalitetu života dokaz je pravoga puta i planiranja budućnosti – rekao je Reiner.