Prema nizu gospodarskih pokazatelja Zagrebačka županija je u samom hrvatskom vrhu. Poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici naša su snaga, stoga posebno raduje podatak da smo prema kriteriju prihoda poduzetnika drugi u Hrvatskoj, odmah iza grada Zagreba. Tome svakako pridonose i naše brojen bespovratne potpore.

Zagrebačka županija postala je sinonim za učinkovitu javnu upravu koja je na raspolaganju investitorima i gospodarstvenicima prilikom realizacije njihovih investicija i poduzetničkih ideja. Investitorima smo na raspolaganju od 0 do 24 sata. Dobiti građevinsku dozvolu u Zagrebačkoj županiji u roku 24 sata sasvim je normalna stvar.

Kako bismo održali gospodarski rast planiramo osigurati otvaranje novih radnih mjesta kroz ulaganja u razvoj gospodarskih zona i poduzetničke infrastrukture. Mislimo i na obrtnike za koje ćemo i dalje osiguravati bespovratne potpore te posebnu pomoć za otvaranje novih obrta i tvrtki, a poticat ćemo i rad tradicijskih i umjetničkih obrta koji svoje poslovanje temelje na primjeni znanja, razvoju tehnologija i inovacijama.

I dalje ćemo poticati cjeloživotno učenje sukladno potrebama tržišta rada, a posebnu pažnju ćemo posvetiti očuvanju starih zanata kroz ulaganje u sveobuhvatan program obrazovanja i transfer znanja.

Zagrebačka županija intenzivno prati tehnološke trendove u skladu s kojima ćemo ulagati u nove tehnologije, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost što će osim daljnjeg razvoja dovesti i do velikih ušteda i energije i javnog novca. Uz to, županija smo primjer svima kako razvijati prehrambenu industriju temeljenu na domaćim poljoprivrednim proizvodima.