Zagrebačka županija prva je županija u cijeloj Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje i gradnji škola i sportskih dvorana. Posljednjih petnaest godina za obrazovanje izdvaja čak 40 posto ukupnog proračuna zahvaljujući čemu je izgrađeno 50-ak objekata u školstvu.

Toj listi od pedesetak sagrađenih i dograđenih školskih objekata dodajemo u ovoj godini još pet.

Pri kraju je dogradnja škole u Bedenici. Radovi su vrijedni više od 17 milijuna kuna, a u potpunosti ih financira Županija. U tijeku je dogradnja i rekonstrukcija škole u Bistri, investicija vrijedna više od 21 milijun kuna. Ujesen počinje gradnja 40 milijuna kuna vrijedne nove škole u Jastrebarskom. Uskoro počinje i gradnja sportske dvorane u Posavskim Bregima vrijedne 13 milijuna kuna, a nakon što se riješi potrebna dokumentacija kreće i gradnja sportske dvorane uz OŠ Klinča Sela.

Također, pod motom „Znanjem u budućnost“ Zagrebačka županija dodijelila je 762 u razdoblju od 2013. do 2016. godine, a u 2017. godini ima novih 192 stipendista. Stipendije se dodjeljuju prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom kriteriju, a iznose 1000 kuna mjesečno za studente i 500 kuna mjesečno za učenike.

Kroz program „Prsten potpore“, koji se financira iz Europskoga socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije, osigurali smo zadnje dvije godine sredstva za 163 pomoćnika u nastavi.