Tvrtka Lagermax Zagreb d.o.o. započela je s gradnjom novog logističko-distributivnog centra u Općini Luka, ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna. Simbolično, polaganjem kamena temeljca, početak radova označili su župan Stjepan Kožić i direktor Lagermax AED Croatia Dino Mišar. Svečanosti je nazočio i zamjenik župana Rudolf Vujević.

 

„Trudimo se privući ulagače investirajući zajedno s našim gradovima i općinama u poduzetničke zone, u njihovu infrastrukturu. Veseli što Lagermaxupravo na ovom prostoru objedinjava svoje poslovanje“ – rekao je župan, te je naglasio da svaka nova investicija raduje, jer donosi i nova radna mjesta, što je za Hrvatsku iznimno bitno.

 

„Nakon ulaganja u Rijeci i Splitu, sada kompletno poslovanje iz Zagreba selimo u Luku. Na mjestu gdje već posluje naša sestrinska tvrtka Lagermax Autotransport, gradimo logistički centar koji će se prostirati na 16.700 četvornih metara zatvorenog prostora, s mogučnošću uskladištenja 25.000 paleta, te na 20.000 četvornih metara otvorenog skladišnog prostora. Moći ćemo skladištiti apsolutno sve! Zajedno sa skladišnim prostorom naše sestrinske tvrtke bit će ovo najveći logistički centar u Hrvatskoj, a usuđujem se reći i u regiji“ – rekao je Mišar, te je posebno istaknuo iznimno kratak rok u  kojemu je Zagrebačka županija Lagermaxu izdala građevinsku dozvolu.

 

Inače, Lagermax je vodeća tvrtka za pružanje usluga međunarodnog otpremništva i logistike na hrvatskom tržištu. Dio je koncerna Lagermax Groupsa sjedištem u austrijskom Salzburgu.