Ljekarne Zagrebačke županije u Velikoj Gorici uređuju Centar zdravlja. Iako je dio prostora već uređen, kompletna investicija bit će završena do kraja godine.

U konačnici, Centar će se sastojati od edukacijskoga centra, galenskog laboratorija i moderne ljekarne sa savjetodavnim uslugama, a prostor će u njemu naći i služba centralne nabave. Prostor Centra danas je obišao župan Stjepan Kožić. Županija, kao osnivač Ljekarni Zagrebačke županije, u njegovo uređenje, odnosno nabavu opreme za galenski laboratorij ulaže 400.000 kuna.

„Oduševljen sam onime što se radi u Ljekarnama, od inicijative do provedbe ideja“, komentirao je župan, dodavši da su Ljekarne Zagrebačke županije svojim inovacijama daleko ispred drugih, sličnih ustanova.

„Izuzetno sam ponosan da sve ono što rade, rade sa znanjem vlastitoga kadra“, rekao je župan, čestitavši zaposlenicima što će, nakon što su razvili kozmetiku „Dr. Stribor“, u budućem galenskom laboratoriju razvijati nove, inovativne proizvode.

„Pripomažemo i ovakve projekte, ali i projekte zdravstvenoga turizma. Po mnogim stvarima primjer smo drugima“, ustvrdio je župan.

Osim zaposlenicima Ljekarni, trenutno ih je 94-ero u 17 podružnica, edukacijski centar je namijenjen i građanstvu, te će se u njemu, uz ostalo, organizirati nutricionistička savjetovanja, savjetovanja o raznim bolestima i kako se s njima nositi.

„Želimo ‘stvoriti’ ljekarnu u kojoj će se pacijenti osjećati kao kod kuće. Želimo da znaju da kod nas, uz medicinsku pomoć, uvijek mogu dobiti i toplu riječ“, rekla je Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni. Dodala je da se ponosi svojim suradnicima, mladim stručnjacima koji će u budućem galenskom laboratoriju dodatno razvijati svoje znanje, nove proizvode i usluge.

Galenski laboratoij će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona, ovisno o zahtjevu pacijenata.